Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Yöpartiotoiminta käynnistyy uudelleen Lestijokilaaksossa ensi viikon maanantaista 9.1.2023 alkaen. Toiminnan uudelleen käynnistämisen myötä Lestijokilaakson alueen kotihoidon asiakkaille voidaan jälleen tarjota ympärivuorokautista kotihoidon palvelua viikon jokaisena päivänä.

Pilottina startannut Lestijokilaakson yöpartiotoiminta jouduttiin keskeyttämään hetkellisesti loppusyksystä 2022 henkilöstöpulan vuoksi. Nyt yöpartiotoiminta jatkuu pilottina helmikuun loppuun saakka, jonka jälkeen toiminta vakiintuu kotihoidon palveluksi. Yöpartiossa toimii yksi lähihoitaja yössä ja alueena on koko Lestijokilaakso.

STM:n rahoittaman Kotiin-hankkeen hanketyöntekijä Heidi Rosbäckin mukaan yöpartiotoiminta mahdollistaa aikaisemman kotiutumisen osastoilta ja jaksohoitoyksiköistä. Lisäksi toiminnan avulla voidaan viivästää mahdollista palveluasumiseen siirtymistä sekä ylläpitää tehokkaammin asiakkaiden toimintakykyä. Rosbäckin mukaan tutkimusten mukaan kotona asuminen ylläpitää toimintakykyä ja kuntoutuminen on nopeampaa kuin laitoshoidossa. Toiminnan avulla voidaan vähentää myös turvattomuuden tunnetta sekä antaa tukea kotisaattohoidossa.

– Palvelun avulla voidaan tehostaa kotihoidon kenttää ja tarjota kotihoidon palveluita yksilöllisemmin, turvallisemmin ja tasa-arvoisemmin, Rosbäck summaa.

Yöpartiotoiminta jalkautuu kevään aikana myös Perhonjokilaaksoon, kun henkilöstön rekrytointiprosessi ja käytännön järjestelyt on saatu tehtyä. Yöpartiotoiminnan laajentamisesta tiedotetaan myöhemmin lisää käynnistymisajankohdan tarkennettua.

Katso myös nämä