Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Paksusuolen tähystystutkimus digihoitopolku on Soiten ensimmäinen tutkimukseen liittyvä polku. Tähystystutkimuksen digihoitopolku avataan potilaalle, kun hänelle annetaan aika paksusuolen tähystystutkimukseen.

Paksusuolen tähystystutkimus -digihoitopolulla potilas saa tietoa tutkimuksesta ja ohjeet tutkimukseen valmistautumisesta. Lisäksi potilas saa toimintaohjeet tutkimuksen onnistumisen kannalta tärkeistä ruokavalion muutoksista ja suolen tyhjennyksestä. Digihoitopolun kautta potilas voi olla yhteydessä viesteillä hänen hoitoaan suunnittelevaan ammattilaiseen sekä löytää vastauksia tutkimukseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Omapolku –mobiilisovellus

Sovellus uudistaa digihoitopolkujen käyttökokemuksen ja sillä pääsee entistä näppärämmin digihoitopolulle. Sovellus helpottaa ja nopeuttaa digihoitopolun käyttöä. Mobiilisovelluksella voi helposti seurata ohjeita ja valmistautua tutkimukseen ajoissa. Sovelluksen voi ladata AppStoresta tai GooglePlay –kaupasta.

Digihoitopolut ovat uusi ohjauksen ja neuvonnan työkalu ja toimintamalli, jolla voidaan hoitaa potilaita tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta. Tällä hetkellä Soitessa on käytössä eturauhassyöpä- ja sepelvaltimotautipotilaan sekä tyräpotilaan digihoitopolut. Digihoitopolku ei ole tarkoitettu akuutin tilanteen hoitoon, vaan polkuja hyödynnetään asiakkaan neuvontaan, ohjaukseen ja seurantaan.

Terveyskylän käyttöönotto on osa Soite 2.1 hankekokonaisuutta. Digihoitopolkujen porrastetulla käyttöönotolla tuetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välistä integraatiota. Voit tutustua Terveyskylään osoitteessa www.terveyskyla.fi.

Katso myös nämä