Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Aiemmin tiedotimme, että tutkimustulokset, joissa on mukana lääkärin lausunto eivät valitettavasti siirry Soiten potilastietojärjestelmästä Kelan Omakanta-palveluun. Nyt on ilmennyt, että tieto siirtyy kyllä Kanta-palveluun, mutta siinä on virheitä.

Ongelma on se, että Omakanta-palvelussa ei näy tuloksen kohdalla vastausta, mutta tuloksen poikkeavuuskohdassa lukee virheellisesti normaali arvo. Soiten terveydenhuollon ammattilaiset huomioivat aina poikkeavat arvot ja ovat yhteydessä tarpeen niin vaatiessa.

Jos haluat kuitenkin vielä varmistaa oman mikrobiologian tai patologian tuloksesi marraskuun 2022 jälkeen otetuista tutkimuksista, voit olla yhteydessä ensisijaisesti lähetteen tehneeseen yksikköön tai omaan terveysasemaasi. Palvelemme mieluusti epäselvissä tilanteissa.

Asiaa tutkitaan järjestelmätoimittajien sekä viranomaisten kanssa ja pyritään ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti. Ongelma ei liity hyvinvointialueuudistukseen, vaan päivitykseen, joka olisi tehty joka tapauksessa. Pahoittelemme tilanteesta johtuvaa haittaa.

Katso myös nämä