Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Ehkäisyneuvolan palvelut on tarkoitettu raskauden ehkäisyä tarvitseville. Tavoitteena on löytää jokaiselle yksilölle ja parille tarkoituksenmukainen ja sopiva ehkäisy. Ehkäisyneuvolasta saa neuvontaa eri ehkäisyvälineiden valinnassa, käytössä ja käytön seurannassa. Ehkäisyneuvolan käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Vuonna 2022 Soiten ehkäisyneuvoloissa oli yhteensä noin 2 200 käyntiä. Lisäksi erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten ehkäisyasioita hoidetaan koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Ehkäisyneuvolan palvelupisteinä toimivat edelleen myös Torkinmäen neuvola Kokkolassa, Kälviän, Ullavan ja Lohtajan neuvolat, Toholammin, Lestijärven ja Kannuksen neuvolat Lestijokilaaksossa sekä Perhon, Halsuan, ja Pajalan neuvolat Perhonjokilaaksossa.

Ehkäisyneuvolaan voi varata ajan sähköisesti Omahoito-palvelun kautta tai neuvoloiden keskitetyn puhelinpalvelun kautta, puh. 06 826 4477 (puhelinaika ma–to klo 8–13 ja pe klo 8–11).

Katso myös nämä