Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Preventivrådgivningens tjänster är avsedda för personer som behöver preventivmedel. Målet är att hitta ändamålsenliga och lämpliga preventivmedel för varje individ och par. Preventivmedelshandledaren kan ge råd om val, användning och uppföljning av användningen av olika preventivmedel. Besök på preventivrådgivningen är kostnadsfria och konfidentiella.

År 2022 gjordes totalt cirka 2 200 besök på Soites preventivrådgivningar. Dessutom hanteras preventivfrågor som särskilt berör tonåringar och unga vuxna inom skol- och elevhälsovården.

Som serviceställen för preventivrådgivningen fungerar Storkisbackens rådgivning i Karleby, Kelviås, Ullavas och Lochteås rådgivningar, Toholampis, Lestijärvis och Kannus rådgivningar i Lestijokidalen samt Perhos, Halsos och Pajalas rådgivningar i Perho ådal.

Du kan boka tid till preventivrådgivningen digitalt via Egenvård-tjänsten eller via rådgivningarnas centraliserade telefontjänst, tfn 06 826 4477 (telefontider mån–tors 8–13 och fredag 8–11).

Ta en titt också på dessa