Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asemilla tehdään tavallisiin harjoituksiin verrattuna laajempaa ja pidempikestoista varavoimien koekäyttöä, jolla simuloidaan tilannetta, jossa esimerkiksi laajan sähkökatkon johdosta asemilla siirryttäisiin varavoimien käyttöön oman toiminnan ja sen jatkuvuuden turvaamiseksi.

Harjoituksen päätavoite on varautua mahdollisiin sähkökatkoihin ja muunlaisiin poikkeustilanteisiin. Asemien sähköntuotannon varmistavien aggregaattien lisäksi asemilla on varauduttu esimerkiksi itsenäisin polttoainesäiliöin toiminnan mahdollistamiseksi kaikissa olosuhteissa.

Harjoituksen aikana kaikilla asemilla on töissä henkilöstöä varmistamassa koekäyttöjen kulkua sekä raportoimassa harjoituksen kulusta ja vaiheista kyseiseltä asemalta. Harjoitukseen osallistuvilta kerätään palautetta, jota käytetään toiminnan ja sen suunnittelun tukena jatkossa.

Katso myös nämä