Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

– Aamuisin ei ole vaikea lähteä töihin, joten kertoohan sekin, että tämä on minun juttuni. Kaikilla perheillä on erilaiset elämäntilanteet, joissa saan olla tukena ja rinnalla kulkijana, Maarit listaa työnsä hyviä puolia.

Perhehoitajaksi ryhtyminen odotti tovin oikeaa hetkeä. Maarit oli käynyt perhehoitajien valmennuksen ”jo aikoja sitten”, mutta työlleen valmiiksi hän koki olevansa vasta nykyisessä elämäntilanteessaan. Perhehoitajana Maarit kokee tärkeäksi rauhallisuuden, lähellä olemisen sekä kyvyn kuunnella ja halun ymmärtää asiakkaita.

– Muistan elävästi, kun menin ensimmäiseen perheeseen tutustumaan ja sen jännityksen. Työhön lähdin sillä asenteella, että asiakas saa olla oma itsensä – ja minä myös. Tätä nykyä olen käynyt tässä perheessä kymmeniä kertoja muiden perheiden lisäksi. Välillä kerron omista kommelluksistani, joille nauramme yhdessä kahvikupin äärellä, Maarit kertoo.  

Vuodessa kierrettävät perheet ovat käyneet Maaritille läheisiksi.

– Koen, että minut on otettu sydämellä vastaan, työtäni on arvostettu ja arvostan sitä myös itse suuresti.

Oletko kiinnostunut perhehoitajuudesta?

Sopisiko sinulle kiertävänä perhehoitajana toimiminen ja toisen kodissa työskentely? Haemme kiertäviä perhehoitajia, jotka tekevät työtä apua tarvitsevien asiakkaiden kotona. Parhaimmillaan perhehoitajuus tarjoaa sinulle uuden ja mielekkään työuran!

Seuraava perhehoidon yhteisvalmennus alkaa syksyllä

Seuraava perhehoidon valmennus on suunniteltu järjestettäväksi syksyllä 2023 yhteistyössä ikääntyneiden palveluiden, vammaispalveluiden sekä mielenterveyspalveluiden kesken. Valmennuksessa saat tietoa perhehoitajuudesta. Valmennukseen tuleminen ei sido perhehoitajuuteen, vaan päätös perhehoitajaksi ryhtymisestä ja tehtävään soveltumisesta tehdään valmennuksen myötä yhdessä.

Jos kiinnostuksesi heräsi, niin otathan meihin yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää perhehoidosta ja tulevista valmennuksista.

Lisätietoja antaa palveluohjaaja, Anne Wennman, puh. 044 730 7927.

Katso myös nämä