Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

– Det är inte svårt att gå till jobbet på morgonen, så det säger också att det här är min grej. Alla familjerna har olika livssituationer där jag får vara ett stöd och gå vid deras sida, säger Maarit då hon listar fördelarna med sitt jobb.

Hon väntade länge på rätt ögonblick att bli familjevårdare. Maarit hade gått utbildningen för att bli familjevårdare “för länge sedan”, men först i sin nuvarande livssituation kände hon att hon var redo för arbetet. Som familjevårdare känner Maarit att lugn, närhet, samt förmågan att lyssna och viljan att förstå klienter är viktigt.

– Jag minns tydligt när jag for för att träffa den första familjen, och spänningen. Jag inledde arbetet med inställningen att klienten får vara sig själv – och jag också. Vid det här laget har jag besökt den här familjen och andra familjer med dussintals gånger. Ibland berättar jag om mina egna missöden, som vi skrattar åt tillsammans över en kopp kaffe, säger Maarit.

Familjerna som Maarit  besökt under året har kommit henne nära.

– Jag känner att jag har blivit välkomnad med hjärtat, mitt arbete har uppskattats och jag sätter också själv stort värde på det.

Är du intresserad av att bli familjevårdare?

Skulle det passa dig att verka som ambulerande familjevårdare och jobba i någon annans hem? Vi söker ambulerande familjevårdare som kommer att arbeta i hemmen hos klienter som behöver hjälp. Familjevården när den är som bäst erbjuder en ny och meningsfull karriär!

Nästa gemensamma utbildning för familjevårdare startar under hösten

Nästa familjevårdarutbildning är planerad att anordnas hösten 2023 i samarbete mellan äldrevården, handikapptjänsterna och mentalvårdstjänsterna. På utbildningen får du information om familjevården. Att gå utbildningen förbinder dig inte att bli familjevårdare, utan beslutet att bli familjevårdare och avgörandet om din lämplighet för arbetet tas gemensamt i samband med utbildningen.

Om du är intresserad, vänligen kontakta oss! Vi berättar gärna mer om familjeomsorgen och framtida utbildningar.

För mer information, vänligen kontakta tjänstehandledaren Anne Wennman, tfn 044 730 7927.

Ta en titt också på dessa