Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asiakas voi käydä täyttämässä terapianavigaattorin verkossa ennen yhteydenottoa mielenterveyspalveluihin. Anonyymi kysely koostuu monivalintakysymyksistä, oirekyselyistä ja lyhyistä avoimista tekstikentistä. Kysymykset kartoittavat asiakkaan mielenterveysoireiden luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Kysymyksiin vastaaminen vie noin 30 minuuttia.

Terapianavigaattorista saa henkilökohtaisen koodin, jonka voi halutessaan antaa terveydenhuollon ammattilaiselle. Koodi on voimassa kuukauden ajan. Koodin avulla ammattilainen näkee kyselyn tulokset ja osaa tarjota asiakkaalle juuri hänelle sopivaa tukea ja apua. Terapianavigaattori on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Terapianavigaattori löytyy DigiSoite-sivulta www.digisoite.fi sekä osoitteesta www.terapianavigaattori.fi.

Terapianavigaattorin kautta ei voi varata aikaa mielenterveyspalveluihin. Kyselyn täyttämisen jälkeen asiakas voi tutustua navigaattorin ohjaamana Terveyskylän mielenterveystalon omahoito-ohjelmiin tai olla yhteydessä aikuispsykiatrian avohoidon neuvonta- ja arviointipuhelimeen puh. 044 730 7625 (ma-pe klo 8–11) ja kertoa, että on täyttänyt terapianavigaattorin. Ammattilainen arvioi tilanteen tarkemmin ja järjestää tarvittavan hoidon.

Katso myös nämä