Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Kunden kan fylla i terapinavigatorn online innan hen kontaktar mentalvårdstjänsterna. Den anonyma enkäten består av flervalsfrågor, symtomenkäter och korta öppna textfält. Frågorna kartlägger arten av klientens psykiska symtom samt behov och önskemål relaterade till behandlingen. Att svara på frågorna tar cirka 30 minuter.

Från terapinavigatorn får man en personlig kod som man kan ge till en yrkesperson inom vården om man så önskar. Koden är giltig i en månads tid. Med hjälp av koden kan yrkespersonen se resultatet av enkäten och erbjuda klienten det stöd och den hjälp som passar just dem. Terapinavigatorn är avsedd för personer över 18 år.

Terapinavigatorn finns på DigiSoite-sidan www.digisoite.fi och på www.terapianavigattori.fi.

Man kan inte boka tid till mentalvårdstjänsterna via terapinavigatorn. Efter att ha fyllt i enkäten kan klienten genom navigatorns hänvisning bekanta sig med egenvårdsprogrammen vid Hälsobyns mentalvårdshus, eller kontakta rådgivnings- och bedömningslinjen vid vuxenpsykiatrins öppenvård, tfn 044 730 7625 (mån-fre kl. 8–11) och berätta att hen fyllt i terapinavigatorn. Yrkespersonen bedömer situationen mer i detalj och ordnar behövlig behandling.

Ta en titt också på dessa