Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soite jakaa järjestöavustuksia toiminta- ja kerta-avustuksina sekä kumppanuusavustuksina.

Toiminta-avustukset olivat haettavissa ajalla 22.2-13.3.2023. Määräaikaan saapui 22 hakemusta. Yksi hakija perui hakemuksensa myöhemmin. Toiminta-avustushakemusten kokonaismäärä oli 175 281 euroa. Lautakunnan päättämä toiminta-avustusmääräraha on 85 000 euroa.

Toiminta-avustuksiin varatut määrärahat jaetaan ehdot täyttävien toimintojen kesken pisteytyksen avulla. Järjestöavustusten pisteytyksessä kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, miten avustettava toiminta toteuttaa hyvinvointialueen strategisia tavoitteita ja kriittisiä menestystekijöitä. Määrärahojen jaossa on palkittu korkean pistemäärän saaneita hankkeita. Samalla on suosittu avustusmäärältään pieniä hakemuksia ja vastaavasti avustusmäärärahaltaan isoja hakemuksia on jouduttu avustuksen osalta suhteellisesti enemmän karsimaan.

Kaikki toiminta-avustusta hakeneet järjestöt ovat saamassa toiminta-avustusta. Suurin myönnettävä summa olisi 13 110 euroa ja pienin 500 euroa. Toiminta-avustusta jaetaan seuraaville järjestöille:

 • Kulttuurikorjaamo ry – Kulturgaraget rf
 • Taito Keski-Pohjanmaa ry
 • MLL Pohjanmaan piiri
 • Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry
 • Kokkolanseudun Omaishoitajat ry
 • Keski-Pohjanmaan kuulo ry
 • Ykspihlajan Työväen Näyttämö
 • Kokkolan Latu ry
 • Project Liv rf
 • SPR Kaustisen osasto
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry
 • Gamlakarleby Åldringsvänner rf
 • Keski-Pohjanmaan Sydänpiiri
 • Eläkeliiton Keski-Pohjanamaan piiri ry
 • PERTTU ry
 • Tehdään Hyvä Teko ry
 • Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
 • Suomen Kuurosokeat ry
 • Suomen Kielipolku SLI ry
 • Vetelin Räyringin nuorisoseura ry
 • Kokkolan työttömät ry
 • Kokkolan yhteistyötoimikunta

Tarkempaa tietoa löytyy Hyvinvointi- ja tulevaisuuslautakunnan kokouksen pöytäkirjasta.

Järjestöjen kerta-avustusten haku avattiin 22.2.2023 ja ne ovat haettavissa ympäri vuoden. Hakemuksia kootaan yhteen ja niistä päätetään kaksi-kolme kertaa vuodessa. Hyvinvointi- ja tulevaisuuslautakunta päätti 13.4.2023 pitämässään kokouksessa jakaa kerta-avustuksia neljälle hakijalle seuraavasti:

 • Eskolan kyläyhdistys ry (850 euroa)
 • Eskolan Eskot ry (500 euroa)
 • Kokkolan Eläkkeensaajat ry (1000 euroa)
 • Väliviirteen Kyläyhdistys ry (500 euroa).

Haetut kerta-avustukset olivat hyvin laadittuja ja perusteltuja, hyvinvointia ja terveyttä edistäviä tapahtumia. Nyt hakeneet yhdistykset ovat osoittaneet aktiivisuutta ja tehneet kerta-avustushakemuksen heti haun alettua. Tästä syystä oli tarkoituksenmukaista myöntää heille kerta-avustuksena heidän hakemansa avustusmääräraha. Myöhemmin jaettavaksi jäi 12 150 euroa.

Lisätietoa Soiten verkkosivuilla:

Katso myös nämä