Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Uusi verkkopalvelu edistää perheiden hyvinvointia ja ohjaa palveluiden pariin

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen. Soite on edelläkävijä palvelun alueellisessa hyödyntämisessä.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite koordinoi Omaperheen käyttöönottoa Keski-Pohjanmaalla, mutta myös järjestöt, seurakunnat sekä Kela voivat lisätä omat perheiden hyvinvointia tukevat palvelunsa Omaperheeseen. Tällä hetkellä Omaperheestä löytyy Soiten sosiaali- ja terveyspalveluiden ohella tietoa Keski-Pohjanmaan kuntien palveluista, kuten varhaiskasvatuksesta ja sivistystoimesta.

– Omaperhe-verkkopalvelusta asukkaat löytävät tietoa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista ja tulevaisuudessa myös muun muassa kolmannen sektorin ja seurakunnan palveluista. Neuvolat tai muut palvelupisteet eivät katoa, vaan Omaperhe tulee lisäavuksi perheille. Palvelut täydentävät toisiaan, Soiten sähköisen perhekeskuksen aluekoordinaattori Pia-Susanne Rauhala kertoo.

Omaperhe löytyy DigiSoite-sivulta digisoite.fi sekä osoitteesta omaperhe.fi.  

Omaperhe.fi on perhekeskustoiminnan sähköinen kanava. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.

Katso myös nämä