Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan aluehallitus hyväksyi 12.6.2023 kokouksessaan Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen ”Ihminen digin keskiössä” -digiohjelman, joka pohjautuu vahvasti hyvinvointialueen strategiaan sekä palvelustrategian tavoitteisiin digitalisaation edistämiseksi.

Digiohjelma on laadittu vuosille 2023-2025 ja se tukee Soiten strategian, sote-palvelustrategian sekä pelastustoimen palvelutasopäätöksen ja strategian mukaista palvelutuotannon digitalisaatiota.

Verrattaessa edelliseen Soite kuntayhtymän aikaiseen digiohjelmaan hyvinvointialueen digiohjelma huomioi hyvinvointialueen tuomat muutokset ja täydentyy pelastustoimen ja opiskeluhuollon palveluiden näkökulmalla.

Digiohjelma ohjaa ja määrittää digitaalisten palveluiden kehittämistä ja tuottamista

Digiohjelmassa kuvataan digitaalisuuden tahtotila, teemavalinnat sekä niihin liittyvät painopisteet. Painopisteet sisältävät tavoitetilakuvauksen, toimenpidevalinnat ja niihin liittyvät mittarit sekä vastuulliset ryhmät tai henkilöt.

Digiohjelma kiteyttää keskeiset toimenpidevalinnat ja määrittelee toimenpiteet ohjaamaan pitkäjänteistä, aikataulutettua ja priorisoitua kehittämistyötä. Ohjelma tukee Soiten toimialueita tarjoamaan asiakkaille digitaalisia palveluita ensisijaisena tapana asioida Soitessa.

Digitaalisiin palveluihin voi tutustua digisoite.fi -sivulla tai henkilökohtaisesti syksyn Tartu digiin -tapahtumissa.

Katso myös nämä