Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Oirearviot antavat käyttäjälle hänen oireisiinsa sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeesta. Oirearvion löytää näppärästi digisoite.fi -sivustolta tai suoraan osoitteesta omaolo.fi.

Tarvittaessa Omaolo suosittelee oirearvion lähettämistä Soiten suun terveydenhuollon ammattilaiselle. Käyttäjä voi itse päättää lähetetäänkö oirearvio eteenpäin ammattilaiselle. Jos oirearvio välitetään eteenpäin, ottaa Soiten ammattilainen sähköisesti yhteyttä Omaolon käyttäjään. Soiten suun terveydenhuollon ammattilaiset käsittelevät oirearvioita arkisin klo 8-15. Näin asiakas pääsee kätevästi avun piiriin ja terveydenhuollon ammattilaisilla on jo alustavaa tietoa vaivasta.

Omaolo on turvallinen tapa viestiä ammattilaisen kanssa joustavasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Arvioista saa luotettavat henkilökohtaiset vastaukset. Samalla ammattilainen saa hyvät ennakkotiedot käyntiin liittyen, jonka ansiosta vastaanottoajat lyhenevät.

Hampaiden tai suun alueen oirearvio täydentää Soitessa jo käytössä olevaa laajaa Omaolo-palvelua. Tämän lisäksi Soitessa on käytössä seuraavat oirearviot:

 • Alaselkäkipu tai -vamma
 • Hengitystietulehdus
 • Koronavirustaudin oirearvio
 • Korvan kipu tai lukkoisuus
 • Kurkkukipu tai nieluoire
 • Närästys
 • Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma
 • Polven oire tai vamma
 • Peräaukon seudun oire
 • Päänsärky
 • Ripuli
 • Seksitautiepäily
 • Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus
 • Virtsatietulehdus
 • Yskä

Omaolo on valtakunnallinen sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa, sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. DigiFinland on laitteen valmistaja. 

Omaolo on tarkoitettu yli 15-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille asukkaille.

Omaolo ei ole tarkoitettu hätätilanteisiin. Hätätilanteissa soita aina 112.

Katso myös nämä