Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu Keski-Pohjanmaalla asuville pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa esimerkiksi pienituloisuuden, maksuhäiriömerkinnän tai vakuuksien puuttumisen vuoksi ja joilla on kykyä suoriutua luoton takaisinmaksusta. Sosiaalisen luoton myöntämisen edellytyksenä on, että luoton saaja kykenee tuloistaan maksamaan luoton kuukausittaiset lyhennykset ja korot. 

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää erilaisiin tarkoituksiin, jotka ehkäisevät taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistävät henkilön ja perheen itsenäistä suoriutumista. Perusteltuja syitä luoton myöntämiseen voivat olla esimerkiksi talouden hallintaan saattaminen, velkakierteen katkaiseminen, kodin hankinnat, työllisyyden tai kuntoutumisen edistäminen, asumisen turvaaminen, sosiaalisen kriisin ylittäminen tai muu hakijan itsenäistä selviytymistä tukeva asia. Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella sosiaalisen luoton vähimmäismäärä on 500 € ja enimmäismäärä 7 000 €. Lainan takaisinmaksun enimmäisaika on 5 vuotta. Luotonhakijalle ja luotonsaajalle järjestetään tarvittaessa taloudellista ohjausta ja neuvontaa sosiaalisen luoton myöntämisen yhteydessä ja takaisinmaksuajan kuluessa.

Asiakas voi käynnistää sosiaalisen luoton hakemisen jättämällä yhteydenottopyynnön sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen DigiSoite-sivuston kautta osoitteessa digisoite.fi tai soittamalla sosiaalineuvonnan puhelinnumeroon 040 806 5093 (ma-pe klo 9–12 ja 13–14).

Katso myös nämä