Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Neljättä vuottaan Latvian Riiassa opiskeleva Nikula on aikaisempina kesinä työskennellyt eri kaupungeissa ja eri osastoilla. Kesän 2023 hän on työskennellyt Soitessa kuultuaan opiskelukavereilta hyvää palautetta muun muassa siitä tuesta, jota Soitessa annetaan kandeille.

– Uuden oppiminen on asia, jonka kandit listaavat korkealle työpaikkaa valitessaan. Parasta Soitessa onkin ollut se, että olen saanut tehdä paljon itse, mutta minulle on myös annettu mahdollisuus konsultoida kokeneempia. Apu ei ole ollut määräävää vaan enemmänkin ohjaavaa, se on ollut hieno huomata. Minulle on annettu paljon vastuuta, ja sillä tavallahan sitä oppii parhaiten. Olen kesän aikana saanut todistaa, kuinka hyvää huolta nuorista kandeista pidetään täällä Soitessa, Nikula kiittelee.

Takaisin opintojensa pariin palaava Nikula sanoo pian hyvästit Soitelle, mutta ehkäpä vain hetkeksi.

– Voisin hyvin ajatella tulevani takaisin tulevaisuudessa. Ensi kesälle minulla on tosin jo työpaikka sovittuna, mutta jatkosta en vielä tiedä. Soitesta ja Kokkolasta jää minulle hyvät muistot. Tämä on ollut oikeastaan ensimmäinen kesä, kun olen oikeasti päässyt tekemään lääkärin työtä, ja aidosti saanut kokemusta siitä minkälaista on olla lääkäri, hän kiittelee.

Katso myös nämä