Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Nikula, som studerar sitt fjärde år i Riga i Lettland, har tidigare somrar arbetat i olika städer och på olika avdelningar. Sommaren 2023 har han arbetat på Soite efter att ha hört god respons från sina studiekamrater om bland annat det stöd som Soite ger till kandidatstuderande.

– Att lära sig något nytt är något som kandidatstuderande listar högt när man väljer jobb. Det bästa med Soite har varit att jag har kunnat göra mycket själv, men jag har även haft möjlighet att rådgöra med mer erfarna personer. Hjälpen har inte getts som instruktioner, utan snarare som handledning, det har varit fantastiskt att märka. Jag har fått mycket ansvar, och det är det bästa sättet att lära mig. Under sommaren har jag kunnat bevittna hur bra man tar hand om unga kandidatstuderande här i Soite, tackar Nikula.

Då han återvänder till sina studier kommer Nikula snart att säga adjö till Soite, men kanske bara för en stund.

– Jag skulle väl kunna tänka mig att komma tillbaka i framtiden. Jag har redan ett jobb ordnat till nästa sommar, men jag vet inget om fortsättningen än. Jag tar med mig goda minnen från Soite och Karleby. Det här har varit första sommaren då jag faktiskt har kunnat utföra läkararbetet, och verkligen fått erfarenhet av hur det är att vara läkare, berömmer han.

Ta en titt också på dessa