Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asiakkaat, joiden suun terveydentilassa on kontrollikäyntejä vaativia riskitekijöitä, pidetään edelleen kutsujärjestelmässä. Muutoin 18-vuotta täyttäneille ei 1.11.2023 jälkeen enää lähetä kutsujärjestelmästä automaattisesti aikaa tarkastukseen.

Asiakkaan tulee jatkossa itse huolehtia ajanvarauksesta määräaikaistarkastukseen sovitun yksilöllisen tutkimusvälin mukaisesti. Suun terveydenhuollon vastaanottokäynnillä kerrotaan, mikä on asiakkaan yksilöllisen tutkimusväli. Tieto omasta yksilöllisestä hoitovälistä löytyy myös OmaKanta-palvelusta jokaisen omista tiedoista. Usein OmaKanta-palvelun kirjauksesta löytyy myös yksilöllisiä suun terveydenhoidon ohjeita oman suun terveydenhoitoon.

”Kutsujärjestelmästä luovutaan, jotta pystyisimme mahdollisimman vaikuttavasti vastaamaan kasvavaan palvelujen tarpeeseen ja kysyntään. Lisäksi toimintatavan muutoksen myötä voimme tehostaa toimintaamme ja prosessejamme” kertoo johtava ylihammaslääkäri Martti Lilja.

Katso myös nämä