Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Turkistarhoilla työskenteleville järjestetään erillinen rokotuspäivä Tunkkarin terveyskeskuksen entisen ambulanssihallin tiloissa (Mäntöläntie 2, Veteli, terveyskeskuksen lämpökeskuksen vieressä) torstaina 26.10.2023 klo 8.30–15.30 ilman ajanvarausta. Mikäli henkilö on oikeutettu myös koronarokotukseen, voi sen ottaa samalla käynnillä.

Vaikka influenssarokote ei suoraan suojaa lintuinfluenssatartunnalta, rokotteen on eläin- ja ihmistutkimuksissa arvioitu muodostavan jonkin verran niin sanottua ristireagoivaa suojaa myös lintuinfluenssaa kohtaan. Rokotuksilla pyritään myös välillisesti torjumaan vakavan influenssaepidemian ja pandemian riskiä estämällä uuden ihmisestä toiseen tarttuvan viruksen syntyminen. Lue lisää THL:n tiedotteesta

Muun väestön kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuun alussa Soiten terveysasemilla ja neuvoloissa. Lue lisää Soiten tiedotteesta.

Katso myös nämä