Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

För personer som arbetar på pälsfarm ordnas torsdag 26.10.2023 kl. 8.30-15.30 en separat vaccinationsdag i de tidigare ambulanshallslokalerna vid Dunkars hälsocentral (Mäntöläntie 2, Vetil, bredvid hälsocentralens värmecentral). Tid behöver inte bokas på förhand. Om personen också har rätt till coronavaccination, kan den tas vid samma besök.

Även om influensavaccinet inte direkt skyddar mot fågelinfluensa har man i undersökningar på djur och människor gjort bedömningen att vaccinet i viss mån bildar ett så kallat korsreagerande skydd även mot fågelinfluensa. Genom vaccinering försöker man också indirekt bekämpa risken för allvarlig influensaepidemi och pandemi genom att förhindra att det utvecklas ett nytt virus som smittas mellan människor. Läs mera på THL:s sidor

När det gäller den övriga befolkningen inleds vaccinationerna i början av november på Soites hälsostationer och rådgivningar. Läs mera i Soites meddelande.

Ta en titt också på dessa