Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos on yhdessä alueen yläkoulujen kanssa osallistunut kampanjaan jo 27 vuoden ajan, eli kampanjan alkutaipaleelta lähtien.

Kun kampanja järjestettiin edellisen kerran, keväällä 2023, osallistui siihen 100 prosenttia Keski-Pohjanmaan yläkouluista, ja siitä on kiittäminen kampanjasta Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksella vastaavaa palotarkastaja Jari Nygårdia, joka on omalla toiminnallaan innostanut kouluja osallistumaan.

Nygård saikin lokakuussa käydä vastaanottamassa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön palkinnon erinomaisesta työstään.

– Kävin vastaanottamassa palkinnon, mutta tämän työn takana on iso tiimi palomiehiä, sivutoimista henkilöstöä sekä opettajia, joista jokainen on omalla panoksellaan osallistunut kampanjaan liittyvään valistustyöhön. Tämä on koko tiimin aikaansaama tulos, Nygård toteaa.

Nygård kertoo, että kahdeksasluokkalaiset ovat oiva kohderyhmä vastaavanlaiselle kampanjalle.

– Kahdeksasluokkalaiset ovat älyttömän fiksuja ymmärtämään asioiden syyt ja seuraukset, ja sen mitä voi omalla toiminnallaan tai toimimattomuudellaan aiheuttaa. Olen vuosien saatossa ilokseni huomannut, että kampanjaan osallistuvat nuoret vievät oppimansa asiat eteenpäin oman perheen sisällä, ja moni innostuukin esimerkiksi tarkistamaan kotinsa palovaroittimien toimivuuden ja sammutuspeitteiden olemassaolon. Tämä on hieno asia, sillä onnettomuuksien ennaltaehkäiseminen on yksi meidän tärkeimmistä tehtävistä, Nygård toteaa.

Seuraava NouHätä!-kampanja järjestetään keväällä 2024, ja Nygårdin mukaan tavoitteena on jälleen 100 prosentin osallistuminen Keski-Pohjanmaan alueelta.

Lisätietoja antaa:

Palotarkastaja Jari Nygård, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos

puh. 044 374 5273

Katso myös nämä