Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Lasiaispistoshoito ja syöpälääkehoito digihoitopolut avataan potilaalle, kun hoito aloitetaan. Reuma ja uniapnea digihoitopolut avataan, kun potilaalla on todettu ko. sairaus. Myös aiemmin reumaan tai uniapneaan sairastuneilla on mahdollisuus päästä digihoitopolulle ilmoittamalla Soiten ammattilaiselle kiinnostuksensa polun käyttöön. Vauvatehon digihoitopolku avataan vauvan siirtyessä Lastensairaalan vastasyntyneiden teho- ja valvontayksikköön hoitoon Soiten omista yksiköistä tai muista sairaaloista. Tällä digihoitopolulla asioivat huoltajat vauvan puolesta.

Digihoitopolulla asiakas saa tietoa muun muassa sairaudestaan, tutkimuksista, erilaisista hoito-ohjeista sekä esimerkiksi tutkimukseen/leikkaukseen valmistautumisesta. Digihoitopolun kautta asiakas voi olla yhteydessä viesteillä hänen hoitoaan suunnittelevaan ammattilaiseen sekä löytää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Älypuhelimen sovelluskaupasta löytyy Omapolku-mobiilisovellus, jonka avulla asiakas pääsee entistä näppärämmin digihoitopolulle. Sovellus helpottaa ja nopeuttaa digihoitopolun käyttöä. Sovelluksen voi ladata AppStoresta tai GooglePlay –kaupasta. Lisätietoa Omapolku-mobiilisovelluksesta.

Digihoitopolut ovat uusi ohjauksen ja neuvonnan työkalu ja toimintamalli, jolla voidaan hoitaa asiakkaita tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta. Kaikki Soitessa käytössä olevat digihoitopolut on listattu DigiSoite-sivustolla.

Digihoitopolku ei ole tarkoitettu akuutin tilanteen hoitoon, vaan polkuja hyödynnetään asiakkaan neuvontaan, ohjaukseen, tutkimukseen/leikkaukseen valmistautumiseen ja seurantaan.

Terveyskylän käyttöönotto on osa Soite 2.1 hankekokonaisuutta. Digihoitopolkujen porrastetulla käyttöönotolla tuetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välistä integraatiota. Voit tutustua Terveyskylään osoitteessa www.terveyskyla.fi

Katso myös nämä