Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soiten verkkosivustolla soite.fi vierailee kuukausittain n. 40 000 yksilöityä kävijää. Sivusto tarjoaa laajasti tietoa Soiten palveluista. Yksittäisiä sivuja on sivustolla yli 2000. On erittäin tärkeää, että tieto on asiakkaille helposti löydettävissä ja siksi Soitessa halutaan jatkuvasti kehittää verkkosivustoa entistäkin paremmaksi.

Tiedon löydettävyyden parantamiseksi soite.fi-sivustolla on otettu kokeiluun tekoälyyn pohjautuva navigointiominaisuus. Järjestelmä kerää anonymisoituja käyttötilastoja Soiten verkkosivuilta ja ehdottaa niiden perusteella sivuston käyttäjälle sisältöjä. Anonyymit tilastot, joita tekoäly analysoi ovat ”ajankohta”, ”vieraillut sivut” ja ”tietoja selaimesta”. Tekoäly ei kerää käyttäjien tunnistetietoja. Tekoälymallia koulutetaan kerättyjen tietojen perusteella säännöllisin väliajoin.

Asiakkaille tekoäly näkyy siten, että sivusto ehdottaa asiakkaalle henkilökohtaisia suosituksia sivuston sisällöstä. Näin tekoäly voi tarjota jokaiselle kävijälle henkilökohtaisen verkkokokemuksen. Jos asiakas on esimerkiksi päätynyt soite.fi-sivustolle Googlen kautta, voi sivusto ehdottaa asiakkaalle suoraa hänen googlehakuunsa liittyvää sisältöä.

Tekoälypohjainen navigointi on Soitessa testikäytössä ja sen lopullisesta hankinnasta päätetään testistä saatujen kokemusten perusteella. Järjestelmä on nimeltään Rek.ai ja se on pilvipohjainen tekoälyyn perustuva suositusmoottori.

Esimerkki tekoälyn ehdottamasta sisällöstä. Ehdotukset löytyvät ”Etsitkö näitä?” otsikon alta.

Katso myös nämä