Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Soites webbplats soite.fi har ungefär 40 000 enskilda besökare per månad. Webbplatsen erbjuder mångsidigt med information om Soites tjänster. Det finns över 2 000 enskilda sidor på webbplatsen. Det är mycket viktigt att det är lätt för kunderna att hitta informationen, och därför vill Soite hela tiden göra webbplatsen bättre.

För att göra det lättare att hitta informationen testas det nu på webbplatsen soite.fi en navigeringsegenskap som baserar sig på AI. Systemet samlar anonymiserad användningsstatistik från Soites webbplats och föreslår utifrån den innehåll för den som använder webbplatsen. Den anonyma statistik som AI analyserar är ”tidpunkten”, ”sidorna som har besökts” och ”information från webbläsaren”. AI samlar inte identifieringsuppgifter om användarna. AI-modellen skolas med jämna mellanrum utifrån den information som har samlats.

För kunderna syns AI så att webbplatsen ger kunden individuella rekommendationer gällande webbplatsens innehåll. Så här kan AI erbjuda varje besökare en individuell upplevelse på webben. Om kunden har till exempel kommit till webbplatsen soite.fi via Google, kan webbplatsen föreslå innehåll som är direkt förknippat med kundens googlesökning.

Den AI-baserade navigeringen testas i Soite, och det slutliga beslutet om att köpa den fattas utifrån den erfarenhet som har fåtts under testningen. Systemet heter Rek.ai och är en molnbaserad rekommendationsmotor som baserar sig på AI.

Ett exempel på innehåll som AI:n föreslår. Förslagen finns under rubriken “Söker du dessa?”

Ta en titt också på dessa