Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Nordic Healthcare Groupin (NHG) toteuttaman valtakunnallisen kyselyn perusteella kotihoidon työntekijöiden työhyvinvointi on parantunut kaikilla mitatuilla hyvinvointialueilla.

Tulosten taustalla vaikuttavat erityisesti parantunut esihenkilötyö sekä arjen työn suunnittelu. Parhaat tulokset saatiin Keski-Pohjanmaalla ja Etelä-Savossa.

Soiten kotihoidon palvelualuejohtaja Sari Kallinen kertoo NHG:n sivuilla julkaistussa artikkelissa syitä parantuneisiin tuloksiin:

Työhyvinvointi on monen asian summa; me olemme Keski-Pohjanmaalla panostaneet erityisesti esihenkilötyöhön, mm. täydennyskouluttamiseen, työnohjaukseen ja esihenkilönä toimimisen valmennuksiin. Yksi esihenkilötyön parannus on ollut työajan vapauttaminen johtamiseen.

– Lähiesihenkilöiden määrää on lisätty yhdellä ja maantieteellisesti suuriin kotihoidon yksiköihin on lähiesihenkilöiden tueksi nostettu vastuusairaanhoitaja, joka vastaa osasta esihenkilön hallinnollisia töitä. Lähitulevaisuudessa on tarkoitus perata vielä tarkemmin läpi esihenkilön tehtäväkenttää, jotta esimerkiksi hallinnollisia töitä voitaisiin siirtää heiltä muille ammattiryhmille ja mahdollistaa vielä paremmin aikaa henkilöstön kanssa yhdessä toimimiseen, Kallinen toteaa.

Lue koko artikkeli NHG:n sivuilta.

Katso myös nämä