Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Linkkihenkilö ei neuvo tai ohjaa, vaan kohtaa asiakkaan vertaisena ja toimii asiakkaan omaa toimijuutta tukien. Kun lähetteen saanut asiakas tulee kuulluksi, kohdatuksi ja tuntee olevansa arvokas sellaisenaan, voi hänellä herätä myös halu liittyä johonkin kodin ulkopuolella olevaan toimintaan. Linkkihenkilö tukee asiakasta niissä askeleissa, jotka hän on valmis ottamaan ja kulkee sovitun ajan asiakkaan rinnalla.

Linkkihenkilökoulutus on maksuton ja se järjestetään keväällä 2024. Linkkihenkilöiltä ei vaadita sosiaali- ja terveydenhuollon pohjakoulutusta eikä hän korvaa sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöä.

Koulutus järjestetään 13.3.-2.5.2024 ja haku koulutukseen on avoinna 26.1. asti. Koulutus järjestetään yhteistyössä Kpedun kanssa. Koulutuksen tarkemmat tiedot näet Kpedun verkkosivuilta.

Hyvinvointilähetemallia kehitetään Soitessa osana RRF-Keski-Pohjanmaa-hanketta. Alueelle on tavoitteena kouluttaa 24 linkkihenkilöä hankkeen aikana vuosina 2024–2025.

Katso myös nämä