Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Länkpersonen ger inte råd eller instruktioner utan möter kunden som en jämlike och arbetar för att stötta kundens egen aktivitet. När klienten som fått remissen upplever att hen blir hörd, väl bemött och känner att hen är värdefull som sådan kan detta också väcka en önskan hos kunden om att vara med i någon aktivitet utanför hemmet. Länkpersonen stöttar kunden i de steg kunden är redo att ta och går vid kundens sida under den tid som avtalats.

Länkpersonsutbildningen är kostnadsfri och kommer att ordnas under våren 2024. Länkpersoner behöver inte ha grundläggande utbildning inom social- och hälsovården och de ersätter inte yrkespersonal inom social- och hälsovården.

Utbildningen pågår 13.3 till 2.5.2024 och ansökan till utbildningen är öppen fram till 26.1. Utbildningen anordnas i samarbete med Kpedu. Du hittar mer detaljerad information om utbildningen på Kpedus webbsida.

Välfärdsremissmodellen utvecklas i Soite som en del av projektet RRF Mellersta Österbotten. Området har som mål att utbilda 24 länkpersoner under projektet 2024–2025.

Ta en titt också på dessa