Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Selvitystyössä ei oteta kantaa yksittäisen hyvinvointialueen tai nykyisen yksittäisen sairaalan tai päivystyksen toimipisteen palveluvalikoimaan tai muotoon. Raportissa esitetään lainsäädännöllisiä muutoksia, jotka toteutettaisiin ajallisesti porrastettuna.

Selvitys on lääketieteellisestä näkökulmasta laadittu asiantuntija-arvio. Sitä käytetään pohjana lainsäädännön valmistelutyössä sekä poliittisessa päätöksenteossa. Laskelmia taloudesta, henkilöstön riittävyydestä ja vaikuttavuudesta tulee jatkossa lisää. Hallituksen esitystä odotetaan vuoden 2024 aikana ja se tulee eduskuntaan tämän hallituskauden aikana.

Vaikutuksia Keski-Pohjanmaan keskussairaalan näkökulmasta:

  • Vuosina 2024-2025: ei muutoksia Soitessa
  • Vuonna 2026: ei Keski-Pohjanmaan keskussairaalaa koskevia muutoksia (yleislääketieteen vuodeosastojen tilanne selvitettävä)
  • Vuonna 2028: ratkaistaan keskussairaalaverkko kansallisesti -> kansallisia muutoksia 2028-2030 aikana

Soiten Keski-Pohjanmaan keskussairaala on yksi Suomen suurimmista keskussairaalatasoisista synnytyssairaaloista, joka palvelee kaksikielisesti lapsirikkaalla alueella. Lisäksi Keski-Pohjanmaan keskussairaala on luontaisesti kolmen hyvinvointialueen yhteinen päivystävä sairaala ja synnytyssairaala. Vuosittain Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa syntyy yli 1500 lasta.

”Keski-Pohjanmaalla voimme olla luottavaisin mielin – keskussairaala rakentuu jatkossakin synnytyssairaalan kivijalan tuella”, toteaa hyvinvointialuejohtaja Minna Korkiakoski-Västi.

Lisätietoa:

STM:n tiedote aiheesta

STM:n PowerPoint-esitys sairaalaverkkoselvityksestä

Koko selvitys asiakirjana

Katso myös nämä