Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kutsussa ei enää tarjota valmiiksi varattua aikaa, sillä valitettavasti kohdunkaulan syövän seulonta-aikoja on aiempina vuosina jäänyt perumatta ja käyttämättä, jolloin aikaa ei ole voitu tarjota toiselle asiakkaalle.

Kun saat kutsun seulontaan, voit varata ajan

  • Omahoito-palvelussa osoitteesta digisoite.fi. Palveluun pääsee kirjautumaan vahvan tunnistautumisen kautta, jonka jälkeen voi varata ajan kohdunkaulan syövän seulontatutkimukselle. Vapaat näytteenottoajat ja -paikat näkyvät ajanvarauskalenterissa vihreällä.
  • Soittamalla neuvoloiden keskitettyyn puhelinpalveluun ja jättämällä takaisinsoittopyynnön. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana. Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu, puh. 06 826 4477 (ma-to klo 7–13, pe klo 7–12).

Tutkimus kuuluu kansalliseen aikuisväestön seulontaohjelmaan. Kohdunkaulan syöpien seulontojen tavoitteena on sairauksien varhainen löytäminen ennen kuin ne muutoin löydettäisiin esimerkiksi oireiden perusteella. Vuoden 2024 alusta seulonnoissa tehdään papakokeen sijaan HPV-testi. Näytteenottotapa on molemmissa tutkimuksissa samanlainen. Tutkimus on asiakkaalle vapaaehtoinen ja maksuton.

Katso myös nämä