Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soiten toteuttaman markkinointikartoituksen tavoitteena on tehdä tiedustelu Kokkolan keskustan alueelle sijoittuvien ympärivuorokautisen palveluasumisen ja yhteisöllisen asumisen mahdollisista rakennuttajista, toteutustavoista ja rakennuspaikoista. Kartoituksessa huomioidaan myös olemassa olevat, kyseiseen käyttöön soveltuvat tilat.

Soiten alueelle tarvitaan lisää ikäihmisten ja vammaisten ympärivuorokautisen palveluasumisen sekä yhteisöllisen asumisen paikkoja. Palveluasumisen kohteet on tarkoitettu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville asukkaille. Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen asuntojen tarve on noin 60 asuntoa. Myös vammaispalvelujen ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakkaille tarvittaisiin noin 60 asuntoa.

Yhteisöllisen asumisen kohteet on tarkoitettu ikäihmisille ja vammaispalvelujen asiakkaille, jotka kykenevät itsenäiseen asumiseen, mutta heillä on usein tarvetta sote-palvelujen saamiselle kotiin. Yhteisöllisen asumisen asuntoja tarvittaisiin ikäihmisille noin 60 kpl ja vammaispalvelujen asiakkaille noin 10 asuntoa.

Rakennuttajan roolina on hankkia rakennuspaikka ja rakennuttaa palveluasumisen kohde hyvinvointialue Soiten asukkaiden tarpeisiin. Soite tekee kohteisiin asukasvalinnat, vuokraa asunnot ja niiden yhteiset tilat sekä edelleenvuokraa asunnot asukkaille. Sote-palveluntuottajan (Soite itse tai Soiten valitsema palveluntuottaja) käyttöön jäävät tilat rakennuttaja vuokraa palveluntuottajalle itsenäisesti.

Markkinakartoitusilmoitus on julkaistu julkisten hankintojen palvelussa Hilmassa. Rakennuttajien yhteydenottoja toivotaan 21.2.2024 mennessä.

Katso myös nämä