Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Etävalmennus on tarkoitettu Soiten alueella toimiville uusille tai pitempään omaishoitajana toimineille, sijaishoitajille sekä omaishoitajien läheisille. Etävalmennuksen kautta omaishoitajat saavat tietoa omaishoitajille tarjolla olevasta tuesta ja palveluista. Mukaan ovat kutsuttu myös sijaishoitajina toimivat sekä omaishoitajien läheiset, jotka voivat valmennustiedon pohjalta tukea sopimusomaishoitajia työssään.

Etävalmennus toteutetaan samoin tiedoin ja sisällöin kuin omaishoitajien paikan päällä toteutettavat valmennukset. Mukana etävalmennuksessa ovat vammaispalvelun ja iäkkäiden palvelun omaishoidon ohjaajat, omais- ja perhehoidon terveydenhoitajat, Kokkolanseudun omaishoitajien ja Keski-Pohjanmaan omaishoitajien yhdistysten edustajat sekä omaishoidon kokemusasiantuntija.

Etävalmennus toteutetaan Teams-sovelluksen välityksellä. Osallistumista varten tarvitaan tietokone, verkkoyhteys ja sähköpostiosoite sekä tietokoneeseen liitettävät kuulokkeet, joissa mikrofoni.
Osallistujille lähetetään Teams-käyttöohjeistus sekä linkki etukäteen. Etävalmennuksen alussa käydään läpi Teamsin käyttöön liittyvät ohjeet ja toiminnot.

Omaishoitajana, sijaishoitajana ja läheisenä voit ilmoittautua mukaan etävalmennukseen soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin. Tekstiviestissä tulee olla seuraavat tiedot: ilmoittautuminen etävalmennukseen, oma nimi ja sähköpostiosoite.

Ilmoittautumisen myötä sinulle lähetetään tarvittava ohjeistus, etukäteismateriaali ja kutsu muutamia päiviä ennen etävalmennusta. Ilmoittauduthan mukaan 15.3.2024 mennessä.

Ilmoittautuminen:

Vammaispalvelutoimisto:
Vastaamme asiakaspalvelunumeroomme ma-pe klo 9–12 puh. 040 804 2122.
Tekstiviestejä voi lähettää myös puhelinaikojen ja virka-ajan ulkopuolella.

Ikääntyneiden palvelut / Asiakasohjaus ja avopalvelut:
Etävalmennuksesta vastaavan puhelinnumero: 040 804 5420
Asiakkailla on mahdollisuus soittaa palveluohjaajille ma-pe klo 9–12.
Tekstiviestejä voi lähettää myös puhelinaikojen ja virka-ajan ulkopuolella.

Lisätietoja antaa:

Ikääntyneiden palveluiden omais- ja perhehoidon palveluohjaaja Minna Dahlbacka, minna.dahlbacka@soite.fi (ei ilmoittautumisia).

Katso myös nämä