Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kaikissa asunnoissa on pieni keittiö/keittosyvennys sekä wc. Wc:ssä on inva-varustelu ja liukuovi. Lasitettu parveke löytyy joka asunnosta ja parvekkeella on 2,5 m2 varasto (erikseen sprinkleröity). Talossa on myös hissi. Asuntojen lisäksi asukkailla on käytössä yhteiset saunatilat sekä pyykkitupa, jossa koneet käytössä sekä erillinen kuivaustila. Asunnoissa on mahdollisuus omalle pesukoneelle wc-tiloissa. Astianpesukone on vakiona. 

Yksikön piha-alue on suunniteltu asukkaiden yhteiseen käyttöön. Sieltä löytyy nurmialue, grillausalue, istutuksia ja oleskelualue. Parkkipaikan ja talon läheisyydessä on telineet pyörille ja muille mahdollisille liikkumisen apuvälineille, myös varastotilaa löytyy.

Samassa yksikössä ensimmäisessä kerroksessa tulee olemaan myös Kaustisen kotihoidon toimitilat. Alakerrasta löytyvät myös yksikön harrastetilat, joista löytyy pieni keittiö. Asukkailla on mahdollisuus varata tiloja omaan käyttöönsä esimerkiksi syntymäpäivänsä viettoon tai osallistua yhteisöllisen asumisen viriketoimintaan. Niissä on myös kolmannen sektorin toimijoiden mahdollista järjestää vaikkapa harrastustoimintaa tai kokoontua yhteen.

Hakeminen asukkaaksi tapahtuu erillisellä hakulomakkeella, joka löytyy Soiten verkkosivuilta: ”Hakemus yhteisölliseen asumiseen”. Asukasvalintavaiheessa jokainen hakemus käsitellään yhteisöllisen asumisen kriteerien mukaisesti, jotka pohjautuvat ARA:n yhteisöllisen asumisen ohjeisiin.

Yksiöitä on kahden kokoisia, 35,5 m2 ja 36,5 m2. Yksiöiden vuokran määrä on 560–575 euroa kuukaudessa. Kaksioita on myös kahta eri kokoa 45,5 m2 ja 46,5 m2. Näiden vuokrat ovat 715–730 euroa kuukaudessa.
Sähkö veloitetaan kulutuksen mukaan. Vesimaksu on 24 euroa kuukaudessa. Asukkailla on mahdollisuus varata myös autopaikka (avopaikka), jonka kuukausimaksu on 30 euroa kuukaudessa.  

Vuokran määrä perustuu ARA:n omakustannusperiaatteisiin ja vuokran määrä tarkistetaan vuosittain ARA:n ohjeistuksien mukaan.

Kuvat: MVH.

Katso myös nämä