Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

I alla bostäder finns ett litet kök/kokvrå och toalett. Toaletten är handikapputrustad och har skjutdörr. Varje bostad har en inglasad balkong, och på balkongen finns ett separat förråd på 2,5 m2 (med ett separat sprinklersystem). Huset har också hiss. Utöver bostäderna har de boende tillgång till ett gemensamt bastuutrymme och en tvättstuga med tillgång till maskiner och ett separat torkrum. I bostäderna finns möjlighet till egen tvättmaskin i toalettutrymmet. Diskmaskin finns i alla bostäder. 

Enhetens gårdsplan är planerad för de boendes gemensamma bruk. Här finns en gräsmatta, ett område för grillning, planteringar och ett område för att tillbringa tid i. I närheten av parkeringsplatsen och huset finns en ställning för cyklar och andra eventuella rörelsehjälpmedel. Det finns också förrådsutrymme.

På första våningen i samma enhet kommer också att finnas lokalerna för hemvården i Kaustby. I nedre våningen finns också enhetens hobbyutrummen med ett litet kök. De boende har möjlighet att reservera utrymmen för eget bruk till exempel för att fira födelsedag eller kan delta i gemensam stimulerande aktivitet inom gemenskapsboendet. Också aktörer inom tredje sektorn har möjlighet att ordna till exempel hobbyverksamhet eller samlingar i dessa utrymmen.

Ansökan om plats sker med en separat ansökningsblankett som hittas på Soites webbplats: ”Ansökan om gemenskapsboende” När de boende väljs, behandlas varje ansökan i enlighet med kriterierna för gemenskapsboende som baserar sig på ARA:s instruktioner om gemenskapsboende.

Det finns enrummare av två olika storlekar, 35,5 m2 och 36,5 m2.  Hyran för enrummare är 560–575 euro i månaden. Det finns också tvårummare av två olika storlekar, 45,5 m2 och 46,5 m2.  Hyran för dessa är 715–730 euro i månaden.
För el faktureras enligt förbrukning. Vattenavgiften är 24 euro i månaden. De boende har också möjlighet att reservera en plats för bil (icke-täckt). Månadsavgiften för en bilplats är 30 euro i månaden.  

Hyran baserar sig på ARA:s självkostnadsprinciper, och hyran justeras årligen i enlighet med ARA:s instruktioner.

Bilder: MVH.

Ta en titt också på dessa