Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soiten suun terveydenhuollossa laajennetaan videovälitteisiä etävastaanottoja lasta odottavan perheen suun terveysneuvontaan. Odottavan perheen etävastaanotto sisältää terveysneuvontaa perheen ja syntyvän lapsen suun terveyteen vaikuttavista tekijöistä.

Lastaan odottava perhe varaa itse ajan suun terveydenhuollon etävastaanotolle DigiSoiten Omahoito-palvelun kautta. Soite ei lähetä erillisiä muistutuksia odottavan perheen etävastaanotolle varaamisesta, vaan perheet varaavat itse ajan. Koska kyseessä on kiireetön hoito, voi aika mennä useamman kuukauden päähän. Ajan voi varata vapaalle ajalle riippumatta siitä, missä suuhygienistin tai hammashoitajan toimipiste sijaitsee. Omahoito-palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Etävastaanotolle voi liittyä viisi minuuttia ennen vastaanoton alkua. Etävastaanotolle liitytään kirjautumalla Omahoito-palveluun, mistä pääsee liittymään videovastaanotolle. Puhelimella etävastaanotolle liityttäessä tarvitaan Lifecare-video-sovellus, joka on ladattavissa sovelluskaupasta.

Katso myös nämä