Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Soites munhälsovård utvidgar distansmottagningar via videoförbindelse till munhälsorådgivning för familjer som väntar barn. Distansmottagningen för en familj som väntar barn innefattar hälsorådgivning om faktorer som påverkar familjens och det kommande barnets munhälsa.

En familj som väntar barn bokar själv tid till munhälsovårdens distansmottagning via DigiSoites Egenvårdstjänst. Soite skickar inga separata påminnelser till familjer som väntar barn om att boka tid till distansmottagning, utan familjerna bokar tiden själva. Eftersom det är fråga om icke-brådskande vård, kan det hända att mottagningen ordnas om flera månader. Det är möjligt att boka en ledig tid oberoende av var munhygienisten eller tandskötaren har sin arbetsplats. För användning av Egenvårdstjänsten krävs stark autentisering. Autentiseringen sker med nätbankskoder eller mobilcertifikat.

Man ansluter sig till distansmottagningen genom att logga in i Egenvårdstjänsten och genom att där ansluta sig till videomottagningen. När man ansluter till distansmottagningen per telefon behöver man applikationen Lifecare-video som kan laddas ner från applikationsbutiken.

Man kan ansluta till distansmottagningen fem minuter innan mottagningen börjar.

Ta en titt också på dessa