Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

– Olimme suhteessa väkilukuun Suomen keskussairaaloista eniten yhteydessä elinsiirtotoimistoon potentiaalisiin elinluovuttajiin liittyen. Kiitos tästä kuuluu koko talon henkilökunnalle, toteaa Soiten elinluovutuskoordinaattori Sari Haakana.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on ollut elinluovutustoimintaa jo vuosikymmenien ajan. Siirtoelinten tarve kasvaa nopeammin kuin elinluovutusten määrä, ja vuosittain 5–10 prosenttia elinsiirtoa odottavista menehtyy, koska sopivaa siirrännäistä ei löydy.

Viime vuosina Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tuotu esille elinluovutusteemaa muun muassa koulutusten ja tapahtumien avulla. Päävastuu elinsiirtotoiminnan ylläpitämisestä on teho-osaston nimetyillä henkilöillä.

Kunniamaininta luovutettiin Helsingissä 1.–2.2.2024 pidetyillä Transplantaatiopäivillä, ja sen vastaanottivat teho-osaston ylilääkäri Tadeusz Kaminski, elinluovutuskoordinaattori ja tehosairaanhoitaja Sari Haakana sekä munuaishoitaja Åsa Björk.

Katso myös nämä