Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palkinnon perusteluissa mainittiin tiimin tiivis yhteistyö yli ammattikuntarajojen sekä yksikössä harjoitusjaksoja suorittavien opiskelijoiden huomioiminen. Vuoden duuniporukan toiminnan keskiössä on aina pienten lapsipotilaiden hoitaminen.

Lasten päivystyksessä työskentelee lasten ja nuorten sosiaalisiin ja terveydellisiin asioihin perehtynyt henkilöstö. Työyhteisön hyvinvoinnista pidetään huolta muun muassa laadukkaalla perehdyttämisellä. Lisäksi työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa työvuoroihin, millä pyritään helpottamaan työn ja arjen yhdistämistä.

 – Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että meillä on matala hierarkia, vaikka vastuut ovat selkeät. Hyvä ilmapiiri mahdollistaa tasavertaisen keskustelun ja toiminnan kehittämisen yhdessä, sanoo lasten ja nuorten erityispalveluiden palvelualuejohtaja Nico Jäväjä.

Lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä ja vastaa lähes kaikista lasten ja nuorten päivystyksellisistä sosiaali- ja terveyspalveluista Soiten alueella. Potilaskäyntejä on 9 000–10 000 vuodessa. Puheluita lasten päivystykseen tulee noin 18 000 vuodessa. Lasten päivystys on osa Soiten lastensairaalan toimintaa.

FinnEM on päivystyksessä ja ensihoidossa työskentelevien hoitajien ja lääkäreiden voittoa tavoittelematon järjestö.

Katso myös nämä