Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

I motiveringarna för priset nämndes teamets nära samarbete över yrkeskårernas gränser och hur studerande som gör praktikperioder i enheten beaktas. Hjälpandet av små barnpatienter ligger alltid i centrum av det arbete årets jobbgäng gör.

Personalen som arbetar på barnakuten är insatt i barns och ungas social- och hälsoärenden. Man sköter om personalens välbefinnande bland annat genom att ordna högklassig introduktion. Dessutom har arbetstagarna möjlighet att påverka sina arbetsskift. På det sättet försöker man göra det lättare att kombinera arbetet och vardagen.

 – Jag anser ändå att det viktigaste är att vi har en låg hierarki, trots att ansvarsfördelningen är tydlig. Den goda andan gör det möjligt att föra jämlika diskussioner och utveckla verksamheten tillsammans, säger Nico Jäväjä, serviceområdeschef för specialtjänster för barn och unga.

Barnakuten är öppen dygnet runt varje dag på året och ansvarar för nästan alla akuta social- och hälsovårdstjänster för barn och unga i Soites område. Det görs 9 000 – 10 000 patientbesök per år, och barnakuten får ungefär 18 000 telefonsamtal per år. Barnakuten ingår i barnsjukhusets verksamhet i Soite.

FinnEM är en organisation utan vinstsyfte för vårdare och läkare som arbetar inom akutvård och förstavård.

Ta en titt också på dessa