Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

-Tarkista aina Ilmatieteen laitoksen antamat varoitukset ennen tulen sytyttämistä. Jos maastopalovaroitus on voimassa, ei avotulta saa sytyttää (fmi.fi/varoitukset)

-Kulottaa saa, mutta vain erityistä varovaisuutta noudattaen. Kulotusta ei saa suorittaa rakennusten läheisyydessä. Alkusammutusvälineistö on oltava riittävän lähellä, eikä kulotettavaa aluetta saa missään vaiheessa jättää valvomatta. Metsämaan kulotus on aina suoritettava käytännön työhön perehtyneen metsäammattilaisen valvonnassa.

-Kulotuksesta ja muusta merkittävää savunmuodostusta aiheuttavasta tulenkäytöstä tulee suorittajan ilmoittaa etukäteen pelastuslaitokselle pelastustoimi.fi-sivustolta löytyvällä tulentekoilmoituslomakkeella.

Selvästä huolimattomuudesta tai piittaamattomuudesta johtuvista maastopaloista pelastuslaitos ilmoittaa poliisille.

Katso myös nämä