Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialue myöntää kerta-avustusta toimintaan, jolla vastataan äkilliseen, ajankohtaisessa toimintaympäristössä ja/tai kohderyhmän tarpeissa tapahtuneeseen muutokseen. Hyvinvointialue myöntää kerta-avustuksen samaan toimintaan vain kerran. Hyvinvointialue jakaa kerta-avustusta kaksi kertaa vuodessa. Hyvinvointialue käyttää kerta-avustusten jakamisessa kokonaisharkinnan tukena pisteytystä.

Soiten aluevaltuusto on hyväksynyt kaiken kaikkiaan 100 000 € määrärahan järjestöavustuksiin hyväksyessään talousarvion vuodelle 2024. Toiminta-avustuksiin kohdennettiin 85.000 € ja kerta-avustuksiin 15.000 €. Toiminta-avustukset jaettiin alkuvuonna ja kerta-avustuksista jaettiin 10.500 €. Kerta-avustuksia on 2. erässä jaettavana 4500 €. Hyvinvointi- ja tulevaisuuslautakunnan päättää hyvinvointialueenkerta-avustusten jakamisesta määrärahojen ja periaatteiden puitteissa. 

Kerta-avustuksen haku on auki 23.5.-17.6.2024 klo 9.00. Avustuksia haetaan täyttämällä sähköinen lomake. Vain erittäin perustelluista syistä on mahdollista hakea kerta-avustusta paperisella lomakkeella.  Lisätietoa järjestöavustuksista löytyy Soiten verkkosivuilta: www.soite.fi/soite/jarjestoavustukset

Avustuksia myönnetään yhdistysrekisteriin rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille tai säätiörekisteriin rekisteröidyille säätiöille, joiden tehtävänä on terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin tai turvallisuuden edistäminen.

Tulevaisuus- ja hyvinvointilautakunta päättää 2. erän kerta-avustuksista elokuun 2024 kokouksessa. Päätöksistä tiedotetaan kokouksen jälkeen ja avustukset maksetaan, kun päätös on saanut lainvoiman, arviolta syyskuun 2024 aikana.

Katso myös nämä