Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Käyntitiedot

Koulutie 1
69950 Perho

Puhelinasiointi

Aamurusko on tehostetun palveluasumisen yksikkö Perhossa, joka tuottaa palveluasumista kehitysvammaisille aikuisille. Yksikössämme on 12 asumispaikkaa, joista 11 on tarkoitettu kodiksi vakinaiseen asumiseen ja yhdellä paikalla tarjotaan intervalliasumista kotona asuville kehitysvammaisille.

Asukkaamme maksavat vuokraa asunnoistaan sekä hoidosta, hoivasta ja ruoasta taksan mukaisen hinnan. Asukkaamme käyvät arkisin töissä Perhon Toimintakeskuksessa. Loma-aikoina ja viikonloppuisin vietämme aikaa paljon yhdessä Aamuruskon tiloissa. Silloin laulamme, leikimme ja pelaamme yhdessä. Välillä laulamme karaokea tai katsomme televisiota. Vähintään kerran päivässä käymme kävelylenkillä kylällä tai varsinkin kesäaikaan pelataan pihapelejä omalla pihalla. Pihapiirissämme on keinut ja piharyhmät, joissa voidaan kesäpäivinä viettää aikaa. Jatkuvan yhdessäolon vastapainoksi jokainen asukkaamme voi vetäytyä omiin huoneisiinsa hetkeksi levähtämään ja rauhoittumaan.

Aamuruskon yhteydessä on kahdeksan rivitaloasuntoa, joissa tarjotaan itsenäistä asumista siihen kykeneville kehitysvammaisille. Apua he saavat tarvitessaan Aamuruskon hoitajilta sekä he voivat niin halutessaan viettää aikaa asuntolan puolella yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Välillä järjestämme retkiä ja vierailuja toisiin yksiköihin Soiten alueella sekä kutsumme vieraita muista yksiköistä, jolloin voimme viettää aikaa yhdessä. Teemme myös yhteistyötä muun muassa seurakunnan, rauhanyhdistyksen ja muiden järjestöjen kanssa.

Aamuruskon arki ja henkilökunta

Aamuruskon hoitohenkilökunnan muodostavat yhdeksän sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Arkisin, kun töihin lähtevät ovat menneet työpaikalleen toimintakeskukseen, jää asuntolaan muutama asukas, joiden kanssa ohjaajamme viettävät aikaa ulkoillen, musiikkia kuunnellen, askarrellen ja lukien. Päivittäin käymme ulkoilemassa sekä katselemassa miten kylällä arki sujuu.

Aamuruskon tukiasunnot

Pihapiirissämme on kahdeksan itsenäiseen asumiseen tarkoitettua tukiasuntoa. Näissä asunnoissa asukkaamme saavat asua niin itsenäisesti kuin konsanaan omassa vuokra-asunnossaan. Tarvittaessa ohjaajamme antavat arjessa apua, mutta muuten asukas voi hoitaa omat toimensa kaupassakäyntiä ja ruoanlaittoa myöten täysin itsenäisesti. Apua tai seuraa tarvitessaan he voivat ottaa yhteyttä asuntolan puolelle. Arkisin tukiasuntojen asukkaamme käyvät töissä toimintakeskuksessa tai avotyöpaikassa palvelusuunnitelmansa mukaisesti.

Omavalvontasuunnitelma

Katso myös nämä