Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Käyntitiedot

Vanhanorpantie 4
68370 Kokkola

Puhelinasiointi

Hopijakumpu tarjoaa kodinomaista asumista Ullavalla. Hopijakummun tehtävänä on tarjota tehostettua palveluasumista niille vanhuksille, jotka eivät selviydy kotona omin voimin tai avopalvelujen ja omaisten turvin. 

Hopijakummussa on 14 yhden hengen asuntoa sekä 10 asukkaan dementiayksikkö Hopijakoti. Asukkaat voivat kalustaa huoneen omilla tavaroillaan. Asukkaiden käytössä on oleskelutiloja, joissa aikaa voi viettää muun muassa televisiota katsellen tai lehtiä lukien. Mahdollisuuksien mukaan Hopijakummun henkilöstö järjestää myös bingo-iltoja sekä erilaisia retkiä. Talossa käy sovituin väliajoin parturi, jalkahoitaja sekä hieroja. Vierailijoita Hopijakummussa käy myös seurakunnan ja eläkeyhdistyksen taholta.

Hoitohenkilöstö huomioi yksilölliset tarpeet ja toiveet vanhuksen hoidossa. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omahoitaja. Asukkaille tehdään yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma. Hoitotyössä pidetään tärkeänä omatoimisuuden tukemista, toimintakyvyn ja itsemääräämisoikeuden säilyttämistä mahdollisimman pitkään. Hoitohenkilöstö työskentelee kuntouttavalla työotteella. Asukas voi asua Hopijakummussa elämänsä loppuun asti.

Hopijakummun henkilökuntaan kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia sekä hoitoapulainen. Hoitohenkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Ruokahuollosta Hopijakummussa toimiva Soiten lähikeittiö. Siivoustyö tehdään Cleaning Design Oy:n toimesta.

Katso myös nämä