Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Käyntitiedot

Kuusitie 20
67200 Kokkola

Yhteisöllinen asuminen soveltuu asiakkaalle, jonka avuntarve on päivittäistä ja viikoittaista, mutta ei kuitenkaan jatkuvaa. Tavoitteena on, että ikääntynyt voi asua omassa kodissaan kotihoidon ja muiden tukipalvelujen turvin. 
Yhteisöllisyys, asiakkaan osallistaminen ja omien voimavarojen löytäminen mielekkääseen elämään ovat yhteisöllisen asumisen ydintä.

Säännöllisiä kotihoidon palveluita käyttäville asiakkaille on nimetty omahoitaja, joka vastaa asiakkaan hoidon suunnittelusta yhdessä asiakkaan ja hänen läheisensä kanssa.  

Kuusikumpu koostuu kahdesta kerrostalosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat yhteiset oleskelutilat, ruokasali, sauna ja henkilökunnan toimistot. Talossa on myös oma kuntosali. Asuntojen koot vaihtelevat 25 m² – 43,5 m². Asunnot ovat invavarusteltuja. Vuokranantajana toimii Kokkolan kaupungin Vuokra-asunnot Oy.

Maksut koostuvat vuokrasta sekä asiakkaan käyttämistä kotihoidon palveluista ja tukipalveluista. Asiakkaan on mahdollista hakea KELA:lta hoito- ja asumistukea.

Henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, viriketoiminnanohjaajia. 

Katso myös nämä