Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Käyntitiedot

Oravankatu 4 A
67800 Kokkola

Puhelinasiointi

Asuva

Asumisvalmennusyksikkö Asuva sijaitsee Kokkolan Koivuhaassa Lumikonkorttelissa, joka muodostuu neljästä pienkerrostalosta. Palvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Asuvassa on viisi tehostetun asumisvalmennuksen paikkaa ja henkilöstö on paikalla ympäri vuorokauden. Asumisvalmennusyksikkö Asuvassa ohjaamme nuoria sekä tuemme itsenäiseen ja omatoimiseen elämään. Tarjoamme viihtyisät ja toimivat tilat asumiseen sekä ammattitaitoisen henkilökunnan.

Toiminnassamme painotetaan itsenäisen elämän merkitystä ja arjen taitoja. Nuorten hyvinvoinnissa pidämme tärkeänä terveellisiä elämäntapoja sekä säännöllistä vuorokausirytmiä. Asuvassa nuoremme osallistuvat harrastustoimintaan omien mieltymysten mukaan.

Henkilökuntamme ohjaa nuoria yksilölliset tarpeet huomioiden. Ohjaustyömme tukee yhteisöllisyyteen ja auttaa nuoria sosiaalisten suhteiden luomisessa sekä kanssakäymisessä toisten kanssa. Ohjaajat ovat apuna niin omien asioiden hoidossa kuin vapaa-ajan vietossakin.

Satelliittiasunnot

Satelliittiasuminen on omassa vuokra-asunnossa tapahtuvaa asumisvalmennusta. Satelliittiasunnoissamme asutaan yksin tai solutyyppisessä asumisessa kaverin kanssa. Satelliittiasumisessa ei ole yövalvontaa, mutta yöaikainen tuki tulee tarvittaessa Asuvasta puhelimella tai kuvapuhelinpalvelun avulla.

Ohjaajamme ovat myös satelliittiasunnoissa asuvien nuorten tukena. Ruokailut on mahdollista toteuttaa Asuvan puolella, mutta suuntaamme kuitenkin itsenäiseen toimintaan omalla asunnolla.

Asumisvalmennusyksikkö Asuvassa sekä satelliittiasunnoissa asuvat nuoremme opiskelevat tai käyvät töissä. Arkemme muodostuu omasta asumisesta ja itsestä huolehtimisesta sekä vapaa-ajasta. Tavoitteenamme on nuoren tasapainoinen ja miellyttävä arki sekä elämänhallinta omien yksilöllisten taitojen mukaan.

Katso myös nämä