Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Käyntitiedot

Ilkantie 1 B
67100 Kokkola

Puhelinasiointi

Mattilakoti tarjoaa kodin ja ympärivuorokautisen hoidon 17 kehitysvammaiselle asukkaalle Kokkolassa. Mattilakoti sijaitsee keskustan tuntumassa lähellä palveluja ja kuitenkin lähellä luontoa.

Asumisessa panostamme kodinomaisuuteen ja elämisessä laatuun. Toimintaideologiaamme kuuluu asiakaskeskeisyys ja virikkeellisyys. Tavoitteenamme on lämmin ja inhimillinen kohtaaminen, omatoimisuuteen ohjaaminen sekä asukkaidemme hyvinvoinnin ylläpitäminen ja lisääminen elämänkaaren eri vaiheissa.

Ohjaamme asukkaita perustoiminnoissa kuntouttavan ja voimavaralähtöisen työotteen huomioiden. Asukkaidemme hoito ja ohjaus suunnitellaan yhdessä yksilöllisten tarpeiden mukaiseksi. Jokaisella asukkaallamme on oma asunto sekä yhteiset tilat oleskeluun ja ruokailuun.

Mattilakodin arki ja henkilökunta

Osa asukkaistamme käy toimintakeskuksessa työtoiminnassa. Kaikki asukkaamme osallistuvat kykyjensä mukaan päivittäisiin askareisiin. Virike- ja vapaa-ajan toimintamme tapahtuu yksilöllisesti tai ryhmissä niin Mattilakodilla kuin sen ulkopuolella muun muassa ulkoilun, kerhojen ja juhlien muodossa.

Mattilakodilla panostetamme moniammatilliseen erityisosaamisen, joustavuuteen ja laatuun. Työntekijöidemme tietoa ja osaamista ylläpidämme kouluttautumalla jatkuvasti.

Katso myös nämä