Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Käyntitiedot

Nivalantie 11
69300 Toholampi
Lisätiedot:
Asuntola Pesäpuu

Turvetie 3B
69300 Toholampi
Lisätiedot:
Tukiasunnot

Puhelinasiointi

Kauniilla ja rauhallisella paikalla Toholammilla sijaitsevassa Pesäpuussa on kahdeksan asukaspaikkaa ja yksi paikka intervallihoitoon. Pesäpuun henkilökunta työskentelee kahdessa vuorossa. Öisin paikalla ei ole henkilökuntaa vaan käytössä on turvapuhelinjärjestelmä.

Pesäpuun toiminta

Toiminnassamme  olemme  painottaneet  liikunnan  merkitystä  asukkaiden  hyvinvoinnissa  (kävely,  hiihto,  pyöräily,  jne.).  Lisäksi  asukkaamme osallistuvat  erilaisiin  harrastustoimintoihin muun muassa vesijumppaan,  seurakunnan  kerhoon  ja liikuntakerhoon.

Pyrimme antamaan asukkaille myös yksilöllistä laatuaikaa. Asukkaat saavat käyttää vapaa-aikaansa haluamallaan tavalla, lehtiä lukien, musiikkia kuunnellen, televisiota katsellen, askarrellen, jne. Ylläpidämme asukkaidemme sosiaalisia suhteita säännöllisillä vierailuilla toisiin kehitysvammaisten asuntoloihin ja asukkaiden omaisten luokse.

Ohjaamme asukkaita itsenäiseen ja omatoimiseen elämään ja työskentelyyn. Tarjoamme viihtyisät ja toimivat tilat asumiseen ja osaavan henkilökunnan vastaamaan asukkaiden tarpeisiin.

Tukiasunnot

Pesäpuun vieressä toimivat kahdeksan tukiasuntoa on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille, jotka eivät tarvitse yövalvontaa. Heillä on oman huoneen lisäksi yhteinen oleskelutila, keittiö ja kodinhoitohuone. Asukkaamme valmistavat itse aamu- ja iltapalansa. Asukkaillamme on oma ulkoavain huoneistoonsa. Asukkaillamme on illalla henkilökohtainen avustaja, jonka kanssa he voivat harrastaa kukin haluamallaan tavalla.

Omavalvontasuunnitelma

Katso myös nämä