Flytta dig till innehållet

Besöksuppgifter

Turvetie 3B
69300 Toholampi

Nivalantie 11
69300 Toholampi

Uträttande av ärenden per telefon

Pesäpuu är belägen på ett lugnt ställe i Toholampi och servicen finns på kort gångavstånd. Pesäpuu färdigställdes år 1993 och blev ett boende år 2002. Vid boendet finns åtta platser samt en plats för intervallvård.

Personalen vid Pesäpuu arbetar i två skift. På nätterna finns ingen personal på plats, utan i stället används ett trygghetstelefonsystem.

Verksamheten vid Pesäpuu

I vår verksamhet har vi betonat motionens betydelse för klienternas välbefinnande (gång, skidåkning, cykling osv.). Dessutom deltar våra klienter i olika hobbyer, t.ex. vattengymnastik, församlingens klubb och en motionsklubb.

Vi försöker också ge klienterna individuell kvalitetstid. Klienterna får använda sin fritid till vad de vill, till tidningsläsning, musiklyssnande, TV-tittande, pyssel osv.

Vi upprätthåller klienternas sociala relationer genom regelbundna besök till andra boenden för personer med intellektuell funktionsnedsättning och till klienternas anhöriga.

Vi styr klienterna mot ett självständigt liv och arbete. Vi erbjuder trivsamma och välfungerande boendeutrymmen och en kunnig personal för att svara mot klienternas behov.

Stödbostäder

Bredvid Pesäpuu färdigställdes i december 2010 åtta stödbostäder. Stödbostäderna är avsedda för personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning som inte behöver nattövervakning. Förutom eget rum har dessa personer ett gemensamt vardagsrum, kök och grovkök. Klienterna tillagar själv sin frukost och sin kvällsmåltid.

Klienterna har egen nyckel till sin bostad. På kvällarna har klienterna en personlig assistent som hjälper med fritidsintressen på det sätt som var och en vill.