Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Besöksuppgifter

Nivalantie 11
69300 Toholampi
Lisätiedot:
Boendeenheten Pesäpuu

Turvetie 3B
69300 Toholampi
Lisätiedot:
Stödbostäder

Uträttande av ärenden per telefon

Pesäpuu är beläget på ett vackert och lugnt ställe i Toholampi. Pesäpuu har åtta boendeplatser samt en plats för intervallvård. Personalen på Pesäpuu arbetar i två skift. På nätterna finns ingen personal på plats, utan i stället används ett trygghetstelefonsystem.

Verksamheten på Pesäpuu

I vår verksamhet har vi betonat motionens betydelse för klienternas välbefinnande (gång, skidåkning, cykling osv.). Dessutom deltar våra boende i olika hobbyer, bland annat vattengymnastik, församlingens klubb och en motionsklubb.

Vi försöker också ge de boende individuell kvalitetstid. De boende får själv välja hur de tillbringar sin fritid och till exempel läsa tidningar, lyssna på musik, titta på tv, pyssla osv. Vi upprätthåller de boendes sociala relationer genom regelbundna besök till andra boendeenheter för personer med intellektuell funktionsnedsättning och till klienternas anhöriga.

Vi styr klienterna mot ett självständigt liv och arbete. Vi erbjuder trivsamma och välfungerande boendelokaler och en kunnig personal för att svara mot de boendes behov.

Stödbostäder

Bredvid Pesäpuu verkar åtta stödbostäder. Stödbostäderna är avsedda för personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning som inte behöver nattövervakning. Förutom eget rum har dessa boende ett gemensamt vardagsrum, kök och grovkök. Våra boende tillagar själv sin frukost och sin kvällsmåltid. Våra boende har egen nyckel till sin bostad. På kvällarna har de boende en personlig assistent som hjälper dem att ha de fritidsintressen de vill.

Plan för egenkontroll

Ta en titt också på dessa