Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Senioreiden terveyspisteet auttavat ja tukevat ikääntyvää edistämään omaa terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Terveyspisteiden toimintamuotoja ovat matalan kynnyksen neuvontapalvelu ja ajanvarausvastaanotto sekä 70- ja 75-vuotiaiden terveystapaamiset. 

Terveyspisteestä saat hoito-ohjeita ja neuvontaa oman terveyden sekä hyvinvoinnin ylläpitoon ja toimintakyvyn edistämiseen. Tarvittaessa terveydenhoitaja voi ohjata asiakkaan muille sosiaali- ja terveydenhuollon tahoille. Äkilliset sairastumiset eivät kuulu terveyspisteiden toimintaan.

Voit myös varata rokotukset senioreiden terveyspisteeseen.

Kokkolan ja Perhonjokilaakson terveyspisteissä toimivat myös kuulonhuollon yhdyshenkilöt. Voit ottaa yhteyttä kuulonhuoltoon, jos tarvitset kuulokojeillesi kojehuoltoa tai opastusta niiden käyttöön.

Terveyspisteiden toiminta on maksutonta.

Terveystapaamiset

70- ja 75-vuotiaiden terveystapaamisissa kartoitetaan monipuolisesti terveydentilaa ja hyvinvointia, toimintakyvyn edistämismahdollisuuksia sekä mahdollisia sairastumisriskejä ja käydään läpi laboratoriovastaukset. Terveystapaamisessa asiakkaalle laaditaan yhdessä henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma. Saat terveystapaamiseen henkilökohtaisen kutsun.

Täytä sähköinen esitietolomake DigiSoiten Omahoito-palvelussa ennen terveystapaamista:

Kaikki terveyteesi liittyvät tiedot ovat luottamuksellisia ja jäävät terveydenhuoltohenkilöstön käyttöön.


Asiakkaiden antamia palautteita:

Kiitos kutsusta ja kokonaisvaltaisesta terveydentilan kartoituksesta.

Rauhallinen, asiaan paneutuva hoitaja.

Kiitokset erittäin miellyttävälle terveydenhoitajalle. Oli ilo keskustella hänen kanssaan. Olisipa koko terveydenhoitohenkilökunta samanlaisia! Reippaasti uskallan ottaa yhteyttä jos tulee tarvetta. Kiitos!

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Eläkeläiset voivat varata ajan terveyspisteeseen soittamalla tai sähköisesti Omahoito-palvelussa. Osallistuminen terveystapaamisiin on vapaaehtoista.

Toiminnasta vastaavat

Merja Mäki

Vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 806 5478