Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikääntyneille. Päivätoiminta on ennaltaehkäisevää ja toimintakykyä tukevaa toimintaa. Toiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista ja erityisesti omaishoitajan jaksamista.

Päivätoiminta tarjoaa mielekkyyttä sekä merkityksellisyyden kokemuksia iäkkäiden arkeen. Toiminnassa korostuu vertaistuen merkitys. Yhdessäolo ja lämmin huumori arjen keskellä auttavat jaksamaan. Päivätoiminnassa asiakas voi osallistua monipuoliseen virikkeelliseen ja kuntouttavaan toimintaan. Toiminta perustuu asiakkaan omien voimavarojen arvostamiseen. Päivän sisältö voi olla yhteislaulua, ulkoilua, jumppaa, pelejä, visailua, kädentaitoja, retkeilyä tai keskustelua ajankohtaisista asioista jne. Päivätoiminnan avulla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista tarjoamalla mahdollisuutta lepoon ja virkistymiseen.

Päivätoiminnassa toimii erilaisia ja eritasoisia ryhmiä, joissa asiakkaan toimintakyky voi olla rajoittunut eri sairauksista johtuen, esim. muistin tai liikuntarajoittuneisuuden osalta. Asiakkaan kanssa yhdessä päädytään hänen tarpeisiinsa ja toiveisiinsa sopivaan ryhmään.

Päivätoiminta on avoinna arkisin klo 9-15. Päivätoiminnasta peritään asiakasmaksu, johon sisältyy aamupala, lounas ja päiväkahvi.

Päivätoimintaan voi ottaa halutessaan mukaan omat sisäjalkineet ja mukavat vaatteet ylle sekä tarvittaessa myös vaihtovaatteet ja henkilökohtaiset hygieniasuojat. Päivätoiminnassa ulkoillaan asiakkaiden kanssa, joten säänmukainen ulkovaatetus on suotavaa.

Kuntouttava päivätoiminta on säännöllistä ja tavoitteellista toimintaa. Mikäli päivätoiminnan asiakas ei pääse osallistumaan päivätoimintaan sovittuna päivänä, on poissaolosta syytä ilmoittaa päivätoimintaan sekä mahdollisille kyyditsijöille mahdollisimman pian.  

Tervetuloa viihtymään mukavaan seuraan!

Hakeminen kuntouttavaan päivätoimintaan

Kuntouttavaan päivätoimintaan voi hakeutua täyttämällä Soiten verkkosivuilta löytyvän hakemuksen:

Hakemuksen saa myös asiakasohjauksen ja avopalveluiden palveluohjaajilta sekä päivätoiminnoista. Kun päivätoiminnassa on tarjota paikkaa asiakkaalle, sovitaan asiakkaan kanssa tutustumiskäynnistä päivätoimintaan.

Asiakkaiden antamia palautteita päivätoimintaryhmistä

Mukava tulla. Hyvä ryhmähenki.

Iloinen ja reipas tunnelma.

Viikon kohokohta.

Mukava ohjelma ja viekkaat ohjaajat.

Kiitoksia vetäjille. Ootta ihania. Osaatta hommat.

Hyvä tulla joka torstai ihanaan seuraan yksinäisten päivien jälkeen.

Viihtyisää yhdessäoloa, mukavat vetäjät.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikääntyneille.

Toiminnasta vastaavat

Heidi Lindqvist

Vastuualuejohtaja / Palveluesimies

Puhelin: +358 40 806 5958

Katso myös nämä