Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Rintamaveteraanien kuntoutus

Rintamaveteraanien kuntoutuspalveluita voi saada vuosien 1939-1945 sotiin osallistunut rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen tai rintamatunnuksen omaava rintamaveteraani sekä sota-arkiston todistuksella sotatoimiin osallistunut henkilö. Lisätietoja rintamaveteraanien kuntoutuksesta antaa kuntoutussihteeri.

Rintamaveteraanien kuntoutuksen painopistettä on siirretty laitoskuntoutuksesta päivä-, koti- ja muuhun avokuntoutukseen. Muutoksen tarkoituksena on, että kaikki rintamaveteraanit saavat tarvitsemansa kuntoutuspalvelut ja vähintään puolet kuntoutuksesta toteutetaan avo- ja päiväkuntoutuksena.

Kuntosalit

Honkaharjun toimintakeskuksen ja Kuusikummun palvelutalon kuntosaleissa veteraaneilla on mahdollisuus saada maksuttomat vuorot. Lisätietoja antaa Kokkolan kaupungin liikunnanohjaaja.

Veteraanit saavat lunastaa maksuttoman kuntosalikortin (3 kk) Lohtajan Mainingin ja Kälviän Vapaa-ajantalon kuntosaleihin.

Soiten veteraaniasioiden neuvottelukunta

Soiten veteraaniasioiden neuvottelukunta hoitaa ja valvoo alueen veteraanien etuja ja on mukana vastaamassa veteraanipalvelujen laadukkaasta toteutumisesta Soiten alueella. Työryhmää täydennetään tarvittaessa kutsumalla mukaan muita asiantuntijoita.

Alueen veteraanijärjestöillä on mahdollisuus tuoda työryhmään tiedoksi ja käsiteltäväksi ajankohtaisia asioita ja kysymyksiä sekä kehittämisehdotuksia, yhteyshenkilönä toimii toimistosihteeri Kaj Westmark: kaj.westmark(at)soite.fi.

Veteraaniasioiden neuvottelukunnan jäsenet tulevat mielellään paikallisjärjestöjen vieraiksi esittelemään Soiten veteraanitoimintaa.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Rintamaveteraanien kuntoutuspalveluita voi saada vuosien 1939-1945 sotiin osallistunut rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen tai rintamatunnuksen omaava rintamaveteraani sekä sota-arkiston todistuksella sotatoimiin osallistunut henkilö.

Toiminnasta vastaavat

Merja Mäki

Vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 806 5478

Katso myös nämä